Csirke grépfrúttal mandulaszószban
- 200g csirkemell bőr és csont nélkül
- 1 grépfrút
- 100g mandula
- 2 kanál cukor
- 1 kanál mirin
- 5 kanál ecet
- 3 kanál szójaszósz
- 1dl dasi
A csirkét főzd meg enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd kézzel szedd szét a húst vékony csíkokra. A grépfrutot szedd gerezdekre, távolítsd el a héjukat és a magokat, és minden gerezdet vágj ketté hosszában. A mandulát dobd forró vízbe, majd szedd le a héját. Egy serpenyőben pirítsd szép barnára (olaj nélkül). Egy mozsárban (vagy robotgéppel) törd apróra a mandulát, add hozzá a többi ízesítőt és leverd össze alaposan. A tányérra előbb önts egy kis szószt, helyed el rá a húst, majd a tetejét díszítsd a grépfrúttal.